Polacy potrzebują 2 mln na reklamę organicznej aspiryny

Polska spółka Willo wyprodukowała organiczna aspirynę i poszukuje inwestorów, aby pozyskać środki na reklamę nowego produktu.

Zespół Willo produkuje preparaty korzystając z historii leczenia z "okresu przedaspirynowego". Prodkuty Willo są organicznymi zamiennikami dla popularnych leków przeciwbólowych, czy przeciwzapalnych.

Na rynku praktycznie nie ma preparatów roślinnych przeznaczonych do wzmocnienia organizmu w przypadku najpowszechniejszych chorób. Jesteśmy zasadniczo skazani na łykanie „ciężkiej chemii” w postaci paracetamolu lub kwasu acetylosalicylowego. Nie zdajemy sobie jednak sprawy z niezwykle negatywnych skutków przyjmowania takich syntetyków.

Jacek Gorczykowski, jeden z założycieli Willo

Jak czytamy na portalu mamstartup.pl, na realizację procesu sprzedaży Willo poszukuje pieniędzy i wybrał się po nie tworząc kampanię crowdfundingu udziałowego na portalu crowdangels. Liczy, że uda mu się zebrać dwa miliony złotych, które chce przeznaczyć na reklamę i marketing produktu. – Dywidendę zakładamy dopiero po trzech latach od dnia inwestycji. Początkowo zyski będą inwestowane w budowę sieci sprzedaży – mówi Jacek Gorczykowski.

Prezentacja willo - YouTube

Czytaj więcej - kliknij tutaj.

Zabójcza substancja wciąż w sprzedaży

Parę lat temu w mediach głośno było o śmierci 20-letniej warszawianki, która zmarła w wyniku przyjmowania dużej ilości dinitrofenolu (DNP) –nielegalnego, silnego spalacza tłuszczu. Osoba, która sprzedała dziewczynie preparat przez internet, została skazana na 5 lat więzienia. Jednak co z tego, skoro DNP wciąż jest sprzedawany w sieci i bez problemu może go kupić dosłownie każdy.
Smog biznes

W składzie oligomeryczne procyjanidyny pochodzące z ekstraktu z kory sosny nadmorskiej. Co można osiągnąć dzięki ich stosowaniu? Chronić komórki organizmu przed stresem oksydacyjnym i jego następstwami. Tak w każdym razie swój suplement SmogStop opisuje producent.
Coraz więcej działań niepożądanych

Kampania zachęcająca do zgłaszania działań niepożądanych leków prowadzona przez URPL przynosi rezultaty. Zgłoszeń jest coraz więcej - zarówno od pacjentów jak i pracowników medycznych.
Interakcje leków z żywnością

Wpływ pożywienia na działanie leku nadal przez wielu traktowany jest po macoszemu. Spora część pacjentów i lekarzy jest nieświadoma, bądź bagatelizuje problem. Tymczasem zmiana kinetyki leku pod wpływem składników pożywienia może znacząco wpłynąć na efekt terapeutyczny, którego nasilenie bądź osłabienie może być nie do przewidzenia.

Dolcontral wycofany z obrotu

GIF wycofał z obrotu silny lek przeciwbólowy Dolcontral za który odpowiedzialne są Zakłady Farmaceutyczne Polfa Warszawa S.A.