Polacy potrzebują 2 mln na reklamę organicznej aspiryny

Polska spółka Willo wyprodukowała organiczna aspirynę i poszukuje inwestorów, aby pozyskać środki na reklamę nowego produktu.

Zespół Willo produkuje preparaty korzystając z historii leczenia z "okresu przedaspirynowego". Prodkuty Willo są organicznymi zamiennikami dla popularnych leków przeciwbólowych, czy przeciwzapalnych.

Na rynku praktycznie nie ma preparatów roślinnych przeznaczonych do wzmocnienia organizmu w przypadku najpowszechniejszych chorób. Jesteśmy zasadniczo skazani na łykanie „ciężkiej chemii” w postaci paracetamolu lub kwasu acetylosalicylowego. Nie zdajemy sobie jednak sprawy z niezwykle negatywnych skutków przyjmowania takich syntetyków.

Jacek Gorczykowski, jeden z założycieli Willo

Jak czytamy na portalu mamstartup.pl, na realizację procesu sprzedaży Willo poszukuje pieniędzy i wybrał się po nie tworząc kampanię crowdfundingu udziałowego na portalu crowdangels. Liczy, że uda mu się zebrać dwa miliony złotych, które chce przeznaczyć na reklamę i marketing produktu. – Dywidendę zakładamy dopiero po trzech latach od dnia inwestycji. Początkowo zyski będą inwestowane w budowę sieci sprzedaży – mówi Jacek Gorczykowski.

Prezentacja willo - YouTube

Czytaj więcej - kliknij tutaj.

31 najbardziej obiecujących leków

W 2017 r. Centrum Badań nad Narkotykami i Badań (CDER) FDA zatwierdziło 46 nowych leków. Oznacza to znaczny wzrost w porównaniu z 22 nowymi nowymi lekami zatwierdzonymi w 2016 r. Pozytywny trend zatwierdzenia w 2017 r. oznacza, że w 2018 r. Nadal będziemy świadkami powstawania wielu nowych leków.
Palenie papierosów wpływa na przyswajanie leków

Polscy naukowcy ostrzegają - niektóre składniki dymu tytoniowego mogą wchodzić w interakcje z lekami. U osób, które rzucają palenie może mieć to wpływ na zmianę stężenia leków.
Strach przed lekami generycznymi

Każdy szczegół wpływa na percepcję pacjentów, którym poleca się odpowiedniki leków innowacyjnych. Weneryk, geriatryk, czy degeneryk - skojarzeń z określeniem "leki generyczne" może być wiele i nieszczęśliwie - nie są one pozytywne.
Niewiarygodne historie cudownych preparatów

Teoretycznie każdy człowiek, oglądając reklamy różnych cudownych preparatów, powinien wiedzieć, że składane w nich obietnice są złudne. No bo jak można uwierzyć, że możliwe jest schudnięcie w ciągu tygodnia 5 czy 10 kilogramów? I jak niby miałoby się udać zlikwidować haluksy bez bólu i kontaktu z lekarzem? Albo jakim cudem w ciągu miesiąca włosy mogą urosnąć o kilkanaście centymetrów? Przecież gdyby istniały substancje działające w taki sposób, od dawna wszyscy bylibyśmy szczupli, silni, zdrowi, urodziwi, pozbawieni jakichkolwiek ułomności.

Dolcontral wycofany z obrotu

GIF wycofał z obrotu silny lek przeciwbólowy Dolcontral za który odpowiedzialne są Zakłady Farmaceutyczne Polfa Warszawa S.A.