Polacy potrzebują 2 mln na reklamę organicznej aspiryny

Polska spółka Willo wyprodukowała organiczna aspirynę i poszukuje inwestorów, aby pozyskać środki na reklamę nowego produktu.

Zespół Willo produkuje preparaty korzystając z historii leczenia z "okresu przedaspirynowego". Prodkuty Willo są organicznymi zamiennikami dla popularnych leków przeciwbólowych, czy przeciwzapalnych.

Na rynku praktycznie nie ma preparatów roślinnych przeznaczonych do wzmocnienia organizmu w przypadku najpowszechniejszych chorób. Jesteśmy zasadniczo skazani na łykanie „ciężkiej chemii” w postaci paracetamolu lub kwasu acetylosalicylowego. Nie zdajemy sobie jednak sprawy z niezwykle negatywnych skutków przyjmowania takich syntetyków.

Jacek Gorczykowski, jeden z założycieli Willo

Jak czytamy na portalu mamstartup.pl, na realizację procesu sprzedaży Willo poszukuje pieniędzy i wybrał się po nie tworząc kampanię crowdfundingu udziałowego na portalu crowdangels. Liczy, że uda mu się zebrać dwa miliony złotych, które chce przeznaczyć na reklamę i marketing produktu. – Dywidendę zakładamy dopiero po trzech latach od dnia inwestycji. Początkowo zyski będą inwestowane w budowę sieci sprzedaży – mówi Jacek Gorczykowski.

Prezentacja willo - YouTube

Czytaj więcej - kliknij tutaj.

Leki z pożytkiem dla polskiego PKB

Dziś globalnie na każde 10 sprzedawanych farmaceutyków, 8 to produkty biotechnologiczne. W Polsce to obszar z ogromnym potencjałem innowacyjnym.
Wiedza, współpraca, wiarygodność, bezpieczeństwo, dobro społeczne, regulacja, edukacja – recepta to Suplindex

Uczestnicy konferencji „Rynek suplementów diety -  Raport: bezpieczeństwo, trendy, regulacje” byli zgodni - rynek suplementów diety musi zostać uporządkowany. Rozwiązaniem może okazać się Suplindex, który powstaje w oparciu o rzetelną wiedzę i współpracę z uczestnikami rynku.
Nadciśnieniowcy mają problem z regularnym przyjmowaniem leków

Badanie przeprowadzone na grupie 1400 chorych  na nadciśnienie z Wielkiej Brytanii i Czech pokazało, że większość z nich ma ogromny problem z regularnym przyjmowaniem leków. Okazało się, że leków regularnie nie przyjmowało aż  41,6% Brytyjczyków i 31,5% Czechów.
Orthoveral – perfekcyjna higiena jamy ustnej!

Pasty i żele do mycia zębów to obszerny dział kosmetyków a także produktów leczniczych, całkiem często reklamowanych w telewizji. Niektóre z nich można nabyć w aptece, a ich działanie oprócz utrzymania jamy ustnej w czystości sprowadza się także do łagodzenia stanów zapalnych, efektu przeciwbakteryjnego czy mniejszej ścieralności. Dużą grupę pacjentów poszukujących w aptece odpowiednich preparatów i akcesoriów stomatologicznych stanowią osoby noszące aparaty ortodontyczne. Zatem nic dziwnego, że pojawiła się reklama specyfiku typowo dla nich.

Dolcontral wycofany z obrotu

GIF wycofał z obrotu silny lek przeciwbólowy Dolcontral za który odpowiedzialne są Zakłady Farmaceutyczne Polfa Warszawa S.A.