Wpływowi przedstawiciele NIA

Elżbieta Piotrowska-Rutkowska oraz Marek Tomków znaleźli się w gronie 100 najbardziej wpływowych osób, które wywarły pozytywny wpływ na system ochrony zdrowia w 2016 roku.

Obecność w tym wyjątkowym zestawieniu, w gronie tak ważnych osobistości, jest zarówno dla mnie, jak i całego środowiska farmaceutów ogromnym wyróżnieniem. Jest także potwierdzeniem słuszności podejmowanych przez nas inicjatyw. Głos oddany na mnie, jest tak naprawdę głosem oddanym na społeczność 30 tys. farmaceutów

Elżbieta Piotrowska-Rutkowska, Prezes Naczelnej Rady Aptekarskiej

To wyróżnienie należy traktować przede wszystkim jako kamień milowy w kierunku dalszego budowania i umacniania wizerunku naszej profesji, należącej do grupy zawodów zaufania publicznego. Serdecznie dziękuję wszystkim, którzy oddali na mnie głos.

Marek Tomków, Wiceprezes Naczelnej Rady Aptekarskiej

Ranking od lat tworzy redakcja "Pulsu Medycyny". Wyboru laureatów dokonuje jury, w którego skład wchodzi blisko 150 ekspertów od wielu lat związanych z systemem ochrony zdrowia.

Całą listę znajdziesz tutaj - kliknij

"Technicy farmaceutyczni od lat są szykanowani"

Izba Gospodarcza Właścicieli Punktów Aptecznych i Aptek oponuje przeciwko wygaszeniu zawodu technika farmaceutycznego twierdząc, że to "brak gospodarności i przykład marnotrawienia środków publicznych".