Polpharma z prawem do marki Lakcid

Biomed Lublin sprzedał Poplharmie za 17 mln zł netto prawa do marki Lakcid. Transakcja dotyczy sprzedaży rejestrów wszystkich wariantów marki Lakcid, Lakcid Forte i Lakcid L. Zgodnie z umową Biomed nadal będzie producentem probiotyku.

Wynegocjowane warunki uważamy za bardzo korzystne dla spółki. Będziemy mogli wciąż generować przychody ze sprzedaży lakcidu, nie ponosząc kosztów jego dystrybucji i marketingu. Dodatkowo pozyskaliśmy możliwość oferowania naszych produktów podmiotom, które mogą sprzedawać je pod swoją marką na rynkach zagranicznych.

Marcin Piróg - prezes Biomedu

Lakcid<br>

Lakcid

Źródło: Parkiet

Halitomin – bloker nieświeżego oddechu

Nieświeży oddech potrafi być kłopotliwą przypadłością, która wpływa na relacje społeczne. Może być wynikiem niewłaściwej higieny jamy ustnej albo manifestować kompletnie inną dolegliwość. Nowa kampania Halitomin upraszcza to zjawisko maksymalnie, proponując jedno rozwiązanie: tabletki do ssania. Czy faktycznie sprawdzą się jako bloker nieświeżego oddechu?